2014. március 27., csütörtök

Kolbice-teszt

Nem is tudom, hogy került elém a Kolbice. Lehet, hogy a neten láttam, de lehet, hogy szórólapon.  Sültkolbászok rajongója lévén ez a specialitás rögvest befészkelte magát az agyamba s nem hagyott nyugodni, egészen keddig, amikor is végre leteszteltem. (A Hold utcai csarnok felújítása miatt másfél hete egyszer már lukra futottam, akkor nem üzemelt a Kolbice-egység.)  



A kissé még mindig felújítás alatt lévő piacon sok az üres üzlet, de a Kolbice már üzemel! Kérek egyet. 3-4 perc, amíg megsülnek a kolbászok. A szezámmagos tölcsérbe mustárt és kecsöpöt kérek – konzervatív kolbászevő vagyok – a 100 forintért választható extra „feltéteket”, mint sülthagyma, párolt káposzta, cheddaros sajtöntet – kihagyom.
A tölcséremben 3-3 bajor illetve hagyományos magyar kolbászka gőzölög. Hüvelykujjnyi hosszúak és vastagok. A magyarosba bököm a kis nyársat, amit adtak hozzá. Elég jó az állaga, roppan, nem esik szét. Nincs agyonfokhagymázva, mint a henteseknél kapható, ez teszi abszolút nyugat-kompatibilissé.
A bajor kolbász sem túlfűszerezett, kifejezetten finom és jó az állaga ennek is.
Eztán következik a tölcsér. Hát erről csak szuperlatívuszokban. Kicsit féltem tőle, hogy ez lehet a gyenge pontja a találmánynak, félelmem azonban teljesen alaptalan volt, sőt, a tölcsér az egyik legjobb dolog egészben. Még akkor is, amikor már nincs kolbász, mert a kolbászkák zsírjával átitatott kecsöpos-mustáros pékáru magában is remek. Csak a legvégét hajítom ki, amiben már elviselhetetlenül koncentrálódik a két szósz.   
A Kolbice igazán jó ötlet. A tölcsér valóban megkönnyíti a mozgás közben való evést – bár ez állítólag egészségtelen. Nem nehéz kaja köszönhetően a fűszerezésnek és a tölcsérnek. És minden bizonnyal továbbgondolható.
Sok negatív észrevétel nem érheti a Kolbice-t részemről, azonban 990 forintos árával, nekem egy kicsit drága ahhoz, hogy rászokjak, illetve a 6 helyett 7 kolbászkát simán elbírna a tölcsér.
Ha osztályozni kellene, 8 pontot mindenképp megérdemel a tízből!

Hajrá Kolbice!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése